Wintersport Innsbruck

Wintersport

Wintersport in Innsbruck is uniek!

Maar liefst 4 grotere skigebieden liggen in de directe omgeving van de stad, terwijl de skigebieden Innsbruck Nordpark en de Patscherkofel direct vanuit de stad bereikbaar zijn.

De twee andere skigebieden, Mutterer Alm en de Axamer Lizum, liggen slechts enkele kilometers van de stad.

In totaal kan je tijdens de wintersport in Innsbruck genieten maar meer dan 85 kilometer pisten die, zoals in Tirol gebruikelijk is, perfect onderhouden en geprepareerd zijn.

Daardoor kan je wel stellen, dat Innsbruck één van de meeste aansprekende wintersportbestemmingen in Tirol is, waarbij natuurlijk de combinatie van de wintersportmogelijkheden met de in de stad aangeboden cultuur en het nachtleven, nergens anders ter wereld zo te vinden is.

Ook buiten de pisten worden er veel wintersportmogelijkheden aangeboden.

Diverse schaatsbanen, rodelbanen, winterwandelen, ijsstokschieten, langlaufen en paragliden, bieden mogelijkheden direct in of op slechts enkele kilometers van Innsbruck.

Daarnaast worden in innsbruck diverse grote wedstrijden georganiseerd op diverse onderdelen van de wintersport.

Zo zijn er internationale skiwedstrijden op de Patscherkofel, schansspringwedstrijden op de bergisel, en rodel- en bobsleewedstrijden.

En dat zijn toch vaak wedstrijden van heel erg hoog niveau. Bijvoorbeeld de skispringwedstrijden om de Vierschanzentoernee, waarvan Innsbruck één van de vier wedstrijden organiseerd.

En, zoals reeds geschreven, een unieke combinatie met het nachtleven in Innsbruck. Door de vele restaurants, café’s en skihutten is ook de Aprés Ski van groot formaat, iets dat tijdens de wintersport toch wel een erg prettige bijkomstigheid is.

Bovendien, zijn niet alleen de skigebieden erg makkelijk vanuit de stad of de dorpen rond de stad te bereiken.

Want ook de regio zelf is erg makkelijk te bereiken.

Direct aan de snelweg, per trein kom je erg gemakkelijk in Innsbruck, en natuurlijk is de stad ook per vliegtuig te bereiken, met het grootste vleigveld in Tirol.

Wintersport Sellraintal

En als dit nog niet genoeg is, dan liggen in het Sellraintal nog twee fantastische skigebieden, Rangger Köpfl – Oberperfuss en Kühtai, het hoogst gelegen wintersportdorp in Oostenrijk, op ruim 2.000 meter hoogte.

Wintersport Innsbruck. Uniek in Tirol!

Advertentie