Uitgaan

Uitgaan

Innsbruck is simpelweg het grote uitgaanscentrum van Tirol, met een erg goed nachtleven.

Tal van restaurants, café’s en discotheken in en rond Innsbruck zorgen voor een perfect avondje uit.

Uitgaan in Innsbruck

Daarbij is ook een combinatie van het één of ander met twee van de beste en meeste bezochte bioscopen in oostenrijk mogelijk, Cineplexx Innsbruck en Metropol Multiplex.

Bij toeristen en bezoekers is echter toch vooral het historisch oude centrum erg geliefd, met rond das Goldene Dachl verschillende goede restaurants en eettentjes, terwijl hier ook regelmatig allerlei evenementen worden georganiseerd.

Daarbij moet je helemaal niet gek opkijken, als er plotseling skiwedstrijden, hadloopwedstrijden of een heuse modeshow met tal van bekende mannequins in het oude centrum zijn georganiseerd.

De echte Tiroler gaat, op een bezoek aan het theater na misschien, tegenover de Hofburg, meestal toch ergens anders heen, en dan heeft Innsbruck zoveel te bieden dat het echt onmogelijk is om een selectie te maken, dan wel alles op te noemen.

Bij de plaatselijke VVV kan je overigens diverse brochures verkrijgen over het uitgaansleven, en de vele bars, café’s, dancings, discotheken en natuurlijk de films in de verschillende bioscopen.

Bij de bioscopen is één ding nog wel belangrijk. Anders dan in Nederland, waar de film in de originele taal wordt ondertiteld, worden de filmen in Oostenrijk nagesynchroniseerd.

Dat wil zo veel zeggen, dat de orginele taal vervangen wordt door het Duits, en door duitstalige acteurs wordt nagesproken.

Advertentie