Regio en Dorpen Innsbruck

Regio en Dorpen

Innsbruck is veel meer dan de stad alleen. De regio, kortweg wel door de VVV omschreven als “Innsbruck & seine Feriendörfer” omvat een groot deel van Tirol, met de stad en 17 dorpen ronddom de hoofdstad van Tirol.

Daarnaast maakt ook het Sellraintal, met het hoogstgelegen wintersportdorp in Oostenrijk, Kühtai, deel uit van de regio.

Dat biedt voor de wintersport alleen al gigantische mogelijkheden, doordat naast de 4 skigebieden rond Innsbruck, ook nog eens 2 skigebieden in het Sellraintal liggen.

Leuken Dorpen als Kühtai

Daarvan is overigens Kühtai verreweg de grootste en het meest geliefd.

Zoals geschreven, het hoogste wintersportdorp in Oostenrijk, en dus enorm sneeuwzeker van de herfst tot in het voorjaar.

Maar Innsbruck en haar vakantiedorpjes, zijn ook een ideale bestemming voor de zomer, omgeven door een overdadige en prachtige natuur, die voor een groot deel natuurlijk op de hellingen van het Inntal en het Sellraintal te vinden is.

De dorpjes, zoals bijvoorbeeld Ranggen en Oberpefuss in het Sellraintal, en Axams, Igls, Mutters en Patsch onder de rook van innsbruck, zijn lief, gastvriendelijk en sfeervol.

Ideaal voor rustige vakanties, waarbij je toch wilt kunnen genieten van de faciliteiten en de cultuur in de stad, zonder het rumour en de drukte van Innsbruck.

Een regio waar veel bergsport mogelijk is, met een uitgebreid netwerk van fietspaden en mountainbiketrails, enorm veel wandelroutes door het Inntal, door het Sellraintal, en op de omliggende bergen.

Daarbij bieden de diverse kabelbanen en liften, en de Hungerburgbahn, de mogelijkheid om makkelijk boven op de berg te komen, om daar te wandelen en soms zelfs te mountainbiken of te paragliden.

En in de regio rond Innsbruck zijn diverse klimroutes, klimtuinen en dergelijke om ook de uitdagende kant van de bergen te leren kennen.

En vanzelfsprekend zijn er ook diverse mogelijkheden om te genieten van watersporten zoals zwemmen en rafting.

Advertentie