Alpenzoo Innsbruck

Alpenzoo

In 1962 opende de Alpenzoo voor het eerst haar deuren, als hoogstgelegen dierentuin in Europa.

Meer dan 2.000 dieren, onderverdeeld in 150 soorten. Een belevenisreis door de rijkdom van de Alpen.

De Alpenzoo is een bijzondere Dierentuin

Het bijzonder aan de Alpenzoo, de enige echte alpine dierentuin, is de manier waarop de dieren uit de Alpen zichtbaar zijn, ieder in hun eigen specifieke gebied van het hooggebergte.

Daarmee is de Alpenzoo ook de enige themadierentuin in haar soort, en geniet daardoor een wereldwijde bekendheid, ook dankzij haar unieke fokprogramma.

Neem nou bijvoorbeeld de Beren. In het grensgebied van Tirol, en soms zelfs in Tirol, worden steeds vaker bruine Beren gesignaleerd, die je in de dierentuin op een unieke wijze kunt bekijken.

Net zo als trouwens de Gieren en andere grote roofvogels, en de andere inheemse vogelsoorten, die je in een grote vliegkooi kunt zien.

Het fokprogramma zorgt er ook regelmatig voor dat er jonge dieren te zien zijn, zoals bij de Lynx, en bij de Wolven.

Uniek zijn ook nog eens de speciale buitenruimtes en vogelvolieres, en de aquaria en terraria.

De Alpenzoo is geen bijzonder grote dierentuin, en het duurt zeker geen hele dag om alle dieren goed te kunnen bekijken, maar dat is eigenlijk ook één van de charmante kanten van de Alpenzoo.

Je kan namelijk een bezoek aan Innsbruck uitermate goed combineren met een bezoek aan de Alpenzoo, zodat alle gezinsleden wat leuks kunnen zien en doen tijdens een dagje Innsbruck.

Bijkomende bijzonderheid is de relatief lage entreeprijs, zeker niet te vergelijken met de entreeprijzen die andere dierentuinen vragen.

En de ligging van de Alpenzoo is ook uniek. Tegen de berghelling aan, zodat je enerzijds moet klimmen en dalen door de dierentuin bij het rondlopen, en anderzijds een fantastisch uitzicht hebt over Innsbruck zelf.

Naast de normale kaartjes, kan je ook combi-kaartjes kopen met de Hungerburgbahn.

Daarbij kan je gratis parkeren in de Congress-/Citygarage, en met de Hungerburgbahn naar de Alpenzoo. ook de entree voor de dierentuin is daarbij vanzelfsprekend inbegrepen.

De Alpenzoo is een unieke dierentuin, en zeker een bezoek waard.

Advertentie

Meer Informatie

http://www.alpenzoo.at